Slagverk

slagverkSlagverk är ett samlingsnamn för en rad olika musikinstrument. Instrument som räknas till slagverk är de som man spelar med händerna eller möjligen med pinnar, dessa pinnar kan även lindas in i mjukt material för att ge ett mjukare ljud.

Lång användning av slagverk

Det kan vara svårt att föreställa sig men slagverken är ett gammalt instrument som förekommer överallt i världen. Det är en resonans låda med ett mjukare material man slår på. Detta instrument har använts och används av många olika folkstammar runt om i världen vid festligheter. Schamaner är kända för att använda slaginstrument och olika slagverk.

Forskning och arkeologer har inte kommit fram till var det första slagverket skapades, men eftersom det har påträffats av stammar över hela världen och har använts under lång tid så tror man att det inte finns någon början. Det är ett instrument som har skapats och använts av människan under så lång tid att det är ett naturligt instrument. Det används än idag i stor utsträckning och i olika former.

Slagverkens roll

Vad man har slagverk till beror på vad det är man vill skapa. De har skapats för ritualer och för att sätta folk i trans och för att skapa musik. Än idag är det ett av de mest använda instrumenten när det kommer till musik och trummor används oftast för att hålla takten och för att räkna i musiken. Även om det finns moderna slagverk så är det också ett instrument som fortfarande används av alla folkstammar för deras festligheter, deras musikskapande och för deras religioner. Det är något med slaginstrument och dess rytm som lockar människan och drar in människan i det som försegår.

Skapandet av spelmusik

Slagverk av olika sorter används väldigt ofta i skapandet av spelmusik. Det ger en styrka som kan vara svårt att få fram och ger spänning. När man återskapar musiken från spel och sätter ihop konserter så ser man ofta fler olika slagverk användas få att få fram rätt ljud och känsla.